گوگل ادسنس چیست و نحوه کسب درآمد از آن! (4 نکته مهم)

Wiki Article

گوگل ادسنس چیست و نحوه کسب درآمد از آن! (4 نکته مهم)



علاوه بر گوگل ادوردز كه یك سرویس تبلیغاتی است و می­توان به وسیله­ ی آن در گوگل تبلیغ كرد، یك سرویس تبلیغاتی دیگر به نام گوگل ادسنس نیز وجود دارد. گوگل ادسنس، یك سرویس تبلیغاتی است كه می­توانید در آن به عنوان نمایش دهنده­ی تبلیغ فعالیت كنید؛ نه به عنوان تبلیغ دهنده. گوگل ادسنس، امكان كسب درآمد از طریق اینترنت را برای شما فراهم می­سازد. اما درآمد زایی از آن برای ایرانیان دارای مشكلات و چالش­هایی است. برای مثال، گوگل ادسنس از زبان فارسی پشتیبانی نمی­كند و اگر تمایل به فعالیت در آن دارید باید به زبان انگلیسی مسلط باشید. اگر مایل به داشتن اطلاعات بیشتری در این باره هستید، در ادامه­ ی این مقاله با ما همراه باشید. قبل از اینكه راجب نحوه­ ی ثبت نام حرف بزنیم، می­خواهیم كمی  اطلاعات بیشتری راجب گوگل ادسنس در اختیار شما قرار دهیم.



گوگل ادسنس چیست؟



گوگل ادسنس یا به انگلیسیGOOGLE ADSENSE، یكی از سرویس­های  تبلیغاتی رایگان گوگل است. این سرویس به ناشران تبلیغ در DISPLAY NETWORK اجازه میدهد تا تبلیغات خود را كه در حوزه­ی پیگیری مخاطبانش است، در وبسایت خود قرار دهند. این تبلیغات میتوانند به صورت متنی، تصویری/بنری، ویدئویی یا هر نوع تبلیغ چند رسانه­ای دیگر باشد. احتمالا بارها وارد سایت­های معروف خارجی شده­اید، اگر توجه كرده باشید در گوشه و كنار، صفحه تبلیغات ویدیوئی یا بنری دیده میشود كه این­ها همگی در اصل همان تبلیغات گوگل ادسنس هستند. در كل كسب درآمد از طریق این سرویس تبلیغاتی، به دو روش اصلی صورت میگیرد؛  CPM(پرداخت به ازای بازدید كننده) و CTR (میانگین تعداد لایك) دو روش درآمد زایی از گوگل ادسنس میباشند. در روش اول آنچه مورد نظر است، تعداد بازدید كنندگان است و در روش دوم تعداد كلیك روی وبسایت. هردو مورد، روش مناسبی برای افزایش درآمد است اما تجربه نشان داده روش CPM از محبوبیت بیشتری بین مدیران برخوردار است و بازدهی بیشتری دارد. این روش ترافیك سایت را بالا میبرد. همچنین رتبه­ ی سایت را در نتایج جستجو ارتقا میبخشد.



درآمدی كه از طریق گوگل ادسنس كسب كرده­اید،  توسط چك پرداخت شده و یا به حساب بانكی كه حین ثبت نام وارد كرده­اید، واریز خواهد شد. برای اینكه تاثیر این سرویس تبلیغاتی روی درآمد گوگل را بدانید كافیست نگاهی به امار مربوط به ان در سال 2014 بیاندازید. گوگل درابتدای سال2014 مبلغ 3.4 میلیارد دلار و در انتهای همین سال تا 13.6 میلیارد دلار از طریق این سرویس تبلیغاتی درآمد داشته است.



شاید برای كسی كه تازه با این سرویس تبلیغاتی یا همان  گوگل ادسنس آشنا شده است، ابتدا كمی پیچیده و گیج كننده به نظر برسد؛ اما با گذشت زمان هرچه بیشتر با این سرویس آشنا شوید و اطلاعات بیشتری كسب كنید، خواهید دید درآمد زایی و فعالیت در آن اصلا كار پیچیده و یا دشواری نیست. درآمد زایی از این سرویس را میتوان به سه مرحله تقسیم كرد:





شاید برای شما نیز جالب باشد كه بدانید در حال حاضر 15 میلیون وبسایت تبلیغات گوگل ادسنس را در وبسایت خود نمایش میدهند. در ادامه كمی جزئی تر و مفصل تر به بررسی مراحل ذكر شده برای رسیدن به كسب درآمد از طریق این سرویس خواهیم پرداخت.



انواع تبلیغات در گوگل ادسنس




انواع تبلیغات در گوگل ادسنس



خب باید بگوییم كه تبلیغاتی كه گوگل ادسنس در اختیار نمایش دهندگان یا همان ناشران قرار میدهد متفاوت است. این تفاوت میتواند در مورد محل قرار گیری تبلیغات باشد. همین طور میزان مبلغی كه در ازای آن به نمایش دهندگان پرداخت میشود نیز متفاوت خواهد بود. ما در ادامه ­ی مقاله به بررسی انواع مختلف تبلیغات گوگل ادسنس خواهیم پرداخت.



محتوا محور



  این دسته از تبلیغات میتوانند افرادی را جذب كنند كه به دنبال موضوع و محتوایی خاص هستند. این جذب میتواند از طریق CPC (پرداخت به ازای كلیك) یا  CPM(پرداخت به ازای بازدید) باشد. همان طور كه در قسمت­های قبلی نیز اشاره كردیم، تفاوت این دو تبلیغ محتوا محور گوگل ادسنس تنها در همینCPC و CPM است. موضوعی كه حتما باید بدانید این است كه در نوع   CPMمحاسبه­ ی دستمزد و پرداخت آن به ازای هر بازدید كننده صورت نمیگیرد؛ بلكه در ازای هر هزار بیننده این مبلغ محاسبه میشود و همین موضوع باعث جذابیت تبلیغات CPM شده است. تبلیغات محتوا محور گوگل ادسنس باهم متفاوت است. این تفاوت میتواند به صورت تفاوت در نوع و سایز باشد. تبلیغات در این نوع به صورت متن و تصویر و یا تصویر متحرك، یك فلش ویدئو یا یك ویدئو میتواند باشد. در بیشتر موارد خود ناشران میتوانند انتخاب كنند كه دوست دارند تبلیغات به چه صورتی در وبسایتشان قرار بگیرد. برای شناسایی تبلیغات گوگل ادسنس یك ایكون فلش خاكستری رنگ در پائین تبلیغات قرار میگیرد که از سال 2014 این اپشن برای شناسایی تبلیغات اضافه شده.



Page level ads



تبلیغات Page level ads یكی دیگر از دسته­های تبلیغاتی گوگل ادسنس هستند. محور این دسته از تبلیغات بهینه سازی است. این دسته از تبلیغات به صورت خودكار توسط گوگل ادسنس كنترل میشوند و تنها زمانی نمایش داده میشوند كه از تجربه­ ی كاربری خوب تبلیغ اطمینان حاصل كنند. یعنی زمانی كه این تبلیغ در وبسایتی قرار داده میشود، كه گوگل ادسنس تشخیص دهد مفید واقع خواهد شد.



جستجو محور



گوكل ادسنس، نشان دادن تبلیغات مرتبط با یك كوئری خاص را برای ناشر فراهم میسازد و برای این كار،51 درصد از مبلغ كل هزینه را دریافت میكند. با اینكه مبلغ دریافتی از تبلیغات محتوا محور68 درصد است، اما این نوع تبلیغات محبوبیت بالاتری دارند؛ زیرا نرخ كلیك در تبلیغات جستجو محور بیشتر است.



ویدئو محور



در این دسته از تبلیغات گوگل ادسنس، نمایش دهنده (كه معمولا وبسایت­های میزبان ویدئو هستند) مجاز است كه در وبسایت خود تبلیغات ویدیویی قرار دهد. ناشر میتواند طبق انتخاب و سلیقه ­ی خودش تبلیغات دلخواه را در صفحه ­ی خود قرار دهد.



نكته­ ی قابل توجه درمورد این دسته از تبلیغات این است كه، كسانی مجاز به استفاده از آن هستند كه از طریق player وب سایت برای پخش كردن ویدیوهایشان استفاده میكنند. نه برای اشخاصی كه از طریق player یوتیوب این كار را انجام میدهند.



وبسایت­هایی كه شانس بیشتری در گوگل ادسنس دارند




وبسایت­هایی كه شانس بیشتری در گوگل ادسنس دارند



با توجه به موتورهای هوشمندی كه گوگل ادسنس دارد، تبلیغات مرتبط با موضوع و محتوای وبسایت­تان برای قراردادن در آن به شما معرفی خواهد شد كه با توجه به موتورهای جستجوی هوشمند گوگل، اصلا مورد عجیبی نیست؛ زیرا اشخاصی كه محصول و خدماتشان را از طریق گوگل ادسنس تبلیغ  می­كنند مانند هر تولید كننده­ ی دیگری دوست دارند در ازای مبلغی كه پرداخت میكنند، تبلیغاتشان بازده خوبی داشته باشد و به افراد زیادی معرفی شود. بنابراین هر چقدر محتوای تولیدی شما تخصصی­تر باشد، شانس بیشتری در دریافت تبلیغات پر سودتر خواهید داشت. مثلا سایتی كه به طور تخصصی به ورزش فوتبال میپردازد، شانس بیشتری برای  دریافت تبلیغات از سوی گوگل ادسنس دارد تا وبسایتی كه تمام رشته­های ورزشی را پوشش میدهد. یا سایتی كه به طور تخصصی در مورد گوشی و موبایل تولید محتوا میكند، شانس بیشتری در برابر وبسایتی دارد كه به طور جامع و كلی راجب تكنولوژی محتوا میسازد. البته نمیتوان گفت همیشه به این گونه است؛ موضوعاتی كه از نظر گوگل جذابیت بیشتری دارند، همواره شانس بیشتری نیز دارا هستند. برای مثال، وبسایت­هایی با موضوع وام­های مسكن در امریكا و كشورهای اروپایی از محبوبیت بالایی برخوردار هستند.



محتوا و اهمیت آن در گوگل ادسنس




محتوا و اهمیت آن در گوگل ادسنس



گفتیم كه تولید محتوای تخصصی در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر آن تولید محتوای خاص و منحصر به فرد نیز یكی از مهمترین فاكتورها برای گوگل محسوب میشود. موتورهای هوشمند گوگل بسیار حساس هستند و به آسانی محتوای تكراری را تشخیص میدهند و آن­ها را از نتایج جستجوی خود كنار میگذارد. برخی نویسندگان یا همان محتوا سازان از نرم افزارهایی با عنوانarticle spinning استفاده میكنند. روش كار این نرم افزارها به گونه­ای است كه متنی را دریافت میكنند و با جایگزینی برخی كلمات با مترادف­هایش، متن را برای شما به اصطلاح تغییر میدهد که در این كار اشتباهات بسیاری ممکن است رخ دهد. اولین اشتباه این است كه برخی اوقات با جایگزینی كلمه با یك كلمه ­ی مترادف، جمله بی­معنی میشود. در واقع كلمه در جمله خوب جا نمی­افتد و مفهومش را از دست میدهد. بنابراین سایت، دنبال كننده هایش را از دست میدهد و همین باعث كاهش درآمد گوگل ادسنس شما میشود. یكی دیگر از ایرادهای این كار این است كه گوگل بسیار هوشمندتر از نرم افزارهای article spinning میباشد و سریع آ­ن­ها را تشخیص میدهد (به ویژه در زبان انگلیسی كه  یكی از الگوریتم­های موتور جستجوی گوگل، جستجویsemantic شده است). همه ی ما از حساسیت و نفرت گوگل نسبت به ربات­ها و نرم افزارهای آسیب زننده خبر داریم. بزرگترین مشكل زمانی رخ میدهد كه گوگل متوجه این فریبكاری و یا همان اسپمینگ شود. در این شرایط، علاوه بر اینكه  دامنه­ ی وبسایت در لیست سیاه قرار میگیرد، بلكه نام ناشر وبسایت هم در لیست سیاه قرار میگیرد و دیگر مجاز نخواهد بود با نام خود یا با نام وبسایت بار دیگر در گوگل ادسنس ثبت نام كند.



چه محتوایی برای گوگل ادسنس جذاب است



محتواهای خاصی وجود دارد كه توسط گوگل ادسنس تایید نمیشود؛ محتواهایی که دارای برهنگی و یا تبلیغ آن، قاچاق اسلحه یا فروش مشروبات الكلی هستند. به غیر از این موارد، هر محتوا و هر موضوعی را که در وبلاگ خود قرار دهید، مانعی نخواهد داشت و تایید میشود. در این میان محتواهای خصی وجود دارد که گوگا ادسنس به آن­ها بیشتر توجه دارد. این محتواها كدامند؟ وبلاگ­هایی كه در حوزه­ی اقتصادی، بیمه و پزشكی فعالیت كرده و تولید محتوا میكنند، همواره از جانب گوگل بیشترین توجه را به خود جلب میكنند. بنابراین بیشترین درآمد زایی را هم همین وبلاگ­ها خواهند داشت.



میزان درآمد زایی از طریق گوگل ادسنس چقدر است؟




میزان درآمد زایی از طریق گوگل ادسنس چقدر است؟



یكی از پر تكرار­ترین سوال­هایی كه از جانب اشخاصی كه قصد ورود به این حوزه را دارند مطرح میشود، همین است. نمیتوان مبلغ مشخصی برای آن تعیین كرد؛ زیرا عوامل متعددی بر روی این موضوع تاثیر دارند. در ادامه به چند مورد از این عوامل موثر اشاره خواهیم كرد.





تمام مواردی كه نام برده شده، بر روی درآمد یك وب سایت نویس تاثیر دارد. اگر درآمد بالا و مناسبی داشته باشید، باید در تمام زمینه­ها اصول مهم را رعایت كنید و به یك استاندارد قابل قبول برسید.



آیا امكان استفاده از گوگل ادسنس در ایران وجود دارد؟



به دلیل تحریم­ها و محدودیت­هایی كه برای  كشور ایران وجود دارد این كار آسان نیست؛ اما ممكن است. همواره راهی برای دور زدن این تحریم­ها بوده و هست. برای ثبت نام در گوگل ادسنس باید نام و آدرس واقعی خود را وارد كنید كه با توجه به تحریم­ها برای یك ایرانی ممكن نخواهد بود. یكی از روش­های متداول این است كه شما ادرس فامیل یا یكی از بستگان مقیم در خارج كشورتان را وارد كنید.



نكته­ ی قابل توجهی كه باید مد نظر داشته باشید، این است كه بعد از ثبت نام در گوگل ادسنس یك كد به ادرسی كه حین ثبت نام ثبت كرده­اید، ارسال خواهد شد و پس از آن فعالیت شما به طور رسمی در گوگل ادسنس آغاز خواهد شد. زمان ارسال این كد بین 1هفته تا 1ماه متغییر است و مستقیما به كشور مربوطه بستگی دارد. برای مثال اگر كشور مد نظر آمریكا باشد، حتی كمتر از یك هفته برای ارسال كد زمان لازم است. به یاد داشته باشید هرگز از ادرس های مجازی كه برخی وبلاگ ها میفروشند، استفاده نكنید. این كار فقط موجب هدر دادن وقت و هزینه ­ی شما میشود و سود دیگری در پی نخواهد داشت.



نكته­ ی دیگر راجب سابقه ­ی وب سایت شماست. اگر میخواهید شانس قبولی خود را در گوگل ادسنس افزایش دهید، باید در ماه-های اول روی محتوای خود دقت كنید و محتوای خوب و قوی تولید كنید؛ زیرا گوگل نسبت به چیزهای جدید حساس است؛ همان طور كه نسبت به سایت­های جدید حساس است و در رتبه دهی آن را لحاظ میكند و به آن رتبه خوبی نمیدهد، روی تایید وبسایت­های جدید نیز حساس است.



شانس قبولی خود را با ثبت نام­های پی در پی كاهش ندهید. صبور باشید و موارد گفته شده را رعایت كنید تا در همان بار اول تایید را دریافت كنید. علاوه بر این یكی دیگر از محدودیت­های تحریم، محدودیت در استفاده از.IR  است و به جای آن باید از سایر پسوندهای بین المللی مانندcom. استفاده كنید.



نكته­ ی مهم دیگر، زبان وبسایت­تان است. باز هم با توجه به تحریم­ها نباید از زبان فارسی استفاده كنید. بهترین انتخاب، زبان بین الملی یعنی انگلیسی است. زبان­های پشتیبانی شده توسط گوگل ادسنس به شرح زیر است.



دانستن آن


سعی کنید حین ورود به اكانت خود، همواره از ای پی­های خروجی وارد شوید.



نكات مهم ثبت نام گوگل ادسنس



پس از ثبت نام، حدودا چند هفته بعد، برای اكانتی كه وارد كرده­اید، كدی 5 رقمی برای تائید حساب كاربری و اطمینان از درستی آن ارسال خواهد شد. سوالاتی راجب اطلاعات مالی نیز از طرف گوگل مطرح خواهد شد كه جای نگرانی ندارد. یكی دیگر از مراحل تائید، شماره تلفنی است كه حین ثبت نام وارد كرده اید. با وارد كردن كد 4 رقمی كه به دنبال فشار دادن دكمه­ ی submit برای شما خوانده میشود، این مرحله نیز سپری خواهد شد. در مرحله­ ی اخرIP كشور مد نظر حین ثبت ادرس را ثبت كرده و با امضای قرارداد با یك تیكT ثبت نام خود را تكمیل میكنید. در اخر و پس از این كه اكانت شما تائید شد، كدی به نام جاوا اسكریپت برایتان ارسال می­گردد كه باید آن­ را روی صفحه­ ی مورد نظر خود در وب سایت­تان قرار دهید و برای هر دفعه­ای كه وبسایت­تان توسط شخصی مشاهده می­شود، پیغامی از طریق جاوا اسكریپت برای گوگل ارسال میشود.



برای گوگل ادسنس وبسایت مناسبتر است یا وبلاگ؟




برای گوگل ادسنس وبسایت مناسبتر است یا وبلاگ؟



یكی از شروطی كه برای تائید یك وبلاگ در گوگل ادسنس لازم است، گذشت 6 ماه از ایجاد آن درblogger است. بنابراین برای این منظور باید برای چند ماه محتوای قوی برای وبلاگ خود تولید كنید. اما وبسایت­ها چنین شرایطی ندارند و به همین زودی هم تائید نمیشوند؛ زیرا به دلیل محتوای كم، گوگل در تشخیص زمینه فعالیت به مشكل برمیخورد. پس باید مطالب تخصصی و پرمحتوایی را وارد وبسایت خود كنید؛ حالا یا با گذاشتن وقت برای مطالب تخصصی و یا وارد كردن مطالب انبوهی در مدت زمان كمتر. هرچند مورد اول انتخاب بهتری است؛ زیرا برای بروز بودن شما باید به صورت آنلاین طبق اتفاقات روز دنیا محتوا تولید كنید؛ نه اینكه مطالبتان قدیمی و سرد شده باشند. علاوه بر این­ها، وبسایت­ها هزینه­های برای خرید هاست و دامین را نیز در پی دارند که استفاده از آن­ها برای اشخاص که اطلاعات چندانی در آن زمینه ندارند، توصیه نمی­شود؛ زیرا به علت كم بودن درآمد گوگل ادسنس در شروع كار، میتواند سخت باشد و سبب خستگی و ناامیدی در آن­ها شود. در نهایت باید گفت وبسایت و وبلاگ تفاوتی ندارند؛ چیزی كه برای گوگل مهم است، محتواست.



نتیجه گیری مقاله گوگل ادسنس



یكی از كسب و كارهای اینترنتی پول ساز، گوگل ادسنس است که با استفاده از آن میتوان بخش­هایی از وبسایت خود را برای تبلیغ در نظر گرفت. در این صورت، گوگل تبلیغاتی مرتبط با محتوایتان به صورت خودكار در آن قرار خواهد داد که با كلیك كاربر روی این تبلیغات، بخش زیادی از مبلغ آن، برای شما خواهد بود. به یاد داشته باشید كسب درآمد اینترنتی مانند هر شغل دیگری سختی­ها و دشواری­های خود را دارد. برای رسیدن به نتیجه­ ی ایده­ال باید صبرو شكیبایی به خرج دهید. با وجود تمام محدودیت­ها و تحریم ها افراد زیادی هستند که درحال پول سازی از این حرفه هستند. پس نا امید نشوید و اگر علاقه مند به این حیطه ­ای، با برنامه­ریزی و حركت قدم به قدم، به سمت هدف خود گام بردارید.


Report this wiki page